Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Χταπόδι ψητό στη σχάρα η στα κάρβουνα - Octopus grilled on the coals



Χταπόδι ψητό στη σχάρα η στα κάρβουνα - Octopus grilled on the coals

Χταπόδι ψητό στη σχάρα η στα κάρβουνα τα μυστικά της επιτυχίας και πως να γίνει το χταπόδι μαλακό και όχι σαν τσίχλα.............................


Για να ψήσετε ένα χταπόδι φρέσκο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα παρακάτω, πρώτα διαλέγουμε ένα φρέσκο χταπόδι και κοιτάμε αν είναι παραγουλισμένο και χτυπημένο καλά, αυτό το βλέπουμε πιάνοντας δύο πλοκάμια του και τραβώντας τα και τεντώνοντας τα προς τα έξω, αν εκεί που ενώνονται τα πλοκάμια τα δυο που έχουμε τραβήξει σχίζονται εύκολα τότε το φρέσκο χταπόδι είναι χτυπημένο και παραγουλισμενο καλά.

Το επόμενο βήμα είναι ότι πριν το βάλουμε στη σχάρα στο βράζουμε σε μια κατσαρόλα, όμως προσοχή όχι με νερό αλλά όπως είναι το βάζουμε στη κατσαρόλα και αυτό βγάζει τα δικά του νερά, προσέχουμε να μη μας αρπάξει και το γυρίζουμε συχνά

Αφού βράσουμε το χταποδι γυρίζοντας το πολλές φορές περίπου για 20 με 25 λεπτά, μετά το απλώνουμε στη σχάρα ολόκληρο η το κόβουμε σε πλοκάμια και το ψήνουμε για όση ώρα χρειάζεται, περίπου 35 με 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ